Woods DS15 affugter til mindre/middelstore rum (op til 100 m2)

Hvis man ikke ved det på forhånd, kan man let forledes til at tro at Woods DS15 er identisk med den klassiske affugter DS28, som har været en populær arbejdshest i danske og svenske kældre gennem de sidste 10 år. Der er dog væsentlige forskelle, som gør at DS15 og DS28 har forskellige situationer hvor de gør deres bedste arbejde.

Sammenlignet med sin storebror har DS15 en betydeligt lavere affugtningskapacitet, men har til gengæld en langt kraftigere ventilation, så hvilket gør den yderst brugbar til større rum, hvor der eventuelt som i en krybekælder er lavt til loftet. I disse situationer kan man risikere at en DS28 står og affugter luften meget kraftigt i den ene ende, men ikke får skabt cirkulation i hele rummet.

Takket være sin overlegne luftgennemstrømning er Woods DS15 en optimal krybekælder affugter, da den kan flytte masser af luft selv ved lave lofthøjder. Mange steder i Sverige installerer entreprenørfirmaer DS15 som standard i krybekældre når de bygger nye huse. Hvis en krybekælder har en lav frihøjde er DS15 derfor et oplagt valg, men hvis krybekælderen er af betydelig størrelse og større end 100m² (eller eventuelt opdelt i flere sektioner som kan gøre luftcirkulation besværlig vil en Woods TDR36S ofte være et bedre valg.

Til permanent affugtning kan det også være en fordel, at strømforbruget i affugteren kun er det halve af den større model, da der sjældent vil være behov for at trække store mængder fugt ud af luften, men i højere grad at holde en permanent affugtning uden at vælte budgettet. Af samme årsag er DS15 ligeledes et oplagt bud på en affugter til garagen, kælderen eller på loftet.

Woods DS15 affugterWoods DS15 er mindre oplagt til store affugtningsopgaver, som eksempelvis tørring efter oversvømmelse i kælderen eller tørring af vasketøj. Til gengæld klarer den ligesom den større model at affugte helt ned til 5° C, hvilket en lang række større affugtere ikke kan klare.

Har man behov for den størst mulige affugtningskapacitet ved et moderat strømforbrug og er det ikke nødvendigt at affugte ved lave temperaturer er det værd at overveje de nyere og større modeller, som eksempelvis ED50, der kan trække langt mere fugt ud af luften pr tidsenhed.

Den mindre affugtningskapacitet til trods har DS15 stadig den store vandtank på 10,4 liter, som gør at man kan nøjes med at tømme affugteren lidt sjældnere end med de mindre udgaver hvor tanken ligger mellem 3 og 5 liter. Har man behov for det (eksempelvis ved fast installation i en krybekælder), kan affugteren tilsluttes direkte til afløb ved montering af en slange

På det mest lavpraktiske niveau er DS15 forsynet med stabile hjul som gør det nemt at flytte rundt med den. De fleste affugtere har hjul, men de kan ofte være så små, at det er besværligt at skulle flytte rundt på den, og det skal erindres, at affugtere med med kompressor ikke bør rystes for meget, og derfor ikke bør flyttes rundt på ustabile hjul. Woods DS15 har to ventilatorhastigheder hvor den højeste ventilation virkelig får flyttet noget luft igennem affugteren

Hygrostaten er i traditionel stil en trinløs manuel drejeknap uden digitale dikkedarer, og maskinen stopper selv når den når det indstillede niveau af luftfugtighed eller vandbeholderen er fyldt op. Automatisk afrimning er en selvfølge også på denne model.

Køb Woods DS15 affugter med rabat hos VVS Giganten

Køb Woods DS15 affugter hos Wupti.dk med gratis fragt direkte til dig

Specifikationer for Woods DS15 affugter.

Maksimalt arbejdsområde 100 m²
Anbefalet arbejdsområde 10-50 m²
Luftgennemstrømning niveau 1 256 m³ / h
Luftgennemstrømning niveau 2 520 m³ / h
Affugtningskapacitet ved 20ºC & 70% relativ luftfugtighed 6,7 liter / døgn
Affugtningskapacitet ved 35ºC & 80% relativ luftfugtighed 12 liter / døgn
Strømforbrug ved 20ºC & 70% relativ luftfugtighed 180 Watt
Strømforbrug ved 35ºC & 80% relativ luftfugtighed 240 Watt
Fungerende temperaturinterval 5 til 35 º C
Tank kapacitet 10,4 liter
Blæserhastigheder 2
Størrelse (Dybde x Bredde x Højde) 343x406x527 mm
Vægt 22 kg
Støjniveau 38-50 dB
Kølemiddel (freon-fri) R134A
Dette indlæg blev udgivet i Woods affugtere og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Woods DS15 affugter til mindre/middelstore rum (op til 100 m2)

 1. Ole Bak skriver:

  Hvad koster en Woods DS 15 ???

 2. Affugterguide skriver:

  Ups… du røg beklageligvis i spamfiltret.

  Woods DS15 koster som udgangspunkt omkring 3500 kroner, men kan købes hos
  wupti.dk og Komplett.dk til lige under 3000 kroner.

  En gang imellem kan den også købes hos Coop Danmark til ca. kr 3000.

 3. Søren skriver:

  Lige nu til 2500 bananer hos COOP

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *