Silvan affugter – overblik over affugtere til salg i Silvan

Som en af de store byggemarkedskæder i Danmark sidder Silvan ganske givet på en betydelig del af markedet for relativt billige affugtere. Silvan udsender med et par ugers mellemrum deres tilbudsavis, hvori man med jævne mellemrum kan finde traditionelle kompressorbaserede affugtere til fornuftige priser. Den første affugter jeg selv har købt, kommer rent faktisk fra Silvan.

Den væsentligste fordel var at købe en affugter i et byggemarked (eller en hvilken som helst anden fysisk butik) er at de ofte vil være på lager i det øjeblik du har behov for en affugter. Ved pludseligt opståede behov for affugtning, som ikke er alvorlige nok til at kræve at man lejer en stor affugter, er tilgængeligheden alfa og omega. Det hjælper ikke noget at skulle vente 2-3 dage på levering fra en webshop, hvis opvaskemaskinen har søbet hele køkkenet og alle skabene til i vand.

Silvan logoSilvan har i skrivende stund 40 byggemarkeder spredt over det meste af landet, bortset fra Nordvestjylland. Det giver gode muligheder for at anskaffe sig en affugter hurtigt, hvis nødvendigheden kræver det. Til gengæld har de ingen affugtere til salg i deres webshop, og det er umuligt ud fra deres hjemmeside at se hvilke modeller de sælger i butikkerne – måske det var på tide at de trådte ind i år 2000.

Indtil jeg ved anden lejlighed kommer forbi en Silvan og kan besigtige sortimentet, så har jeg læst deres sidste mange tilbudsaviser igennem for at kunne skrive lidt om hvad man kan finde af affugtere i deres butikker.

Der er to modeller som dukker op igen og igen. Bright 10 og Bright 20. Så vidt jeg umiddelbart kan vurdere er der tale om et handelsmærke, forstået på den måde at der ikke er en producent som hedder Bright, men at der er tale om fjernøstlige OEM produkter, som sælges under forskellige navne rundt omkring. Lidt på samme måde som Harald Nyborg sælger Wasco affugtere.

Bright 10 affugter fra Silvan

Navnet henviser til en affugtningskapacitet på¨10 liter i døgnet, dog uden at det er opgivet under hvilket forudsætninger. Der er en indbygget vandtank på 2,5 liter som tilgås fra fronten af maskinen. Der er dog også mulighed for at benytte affugteren med kontinuerlig affugtning ved at montere en slange direkte til et afløb.

Affugteren er ikke større end at man ved hjælp af et indbygget håndtag i toppen af maskinen kan flytte denne ved håndkraft hvis det bliver nødvendigt. Maskinen er normeret til rum på 15-20 m2.

I Silvan kan de ikke helt blive enige med sig selv om hvad en Bright 10 affugter skal koste. Fra den ene til den anden uge kan normalprisen svinge en del. Indtil videre har jeg set prisen variere mellem 900 kroner angivet som normalpris, mens den i andre annoncer sælges til kr. 670 med en anført normalpris på kr. 1200. Det må antages at maskinen skal ligge på en pris mellem 700 og 900 kroner.

Bright 20 affugter fra Silvan

Bright 20 er noget større rent fysisk end sin lillebror. Der er stadig et integreret håndtag i toppen så man kan hanke op i maskinen når den skal flyttes, men herudover er model 20 bestykket med hjul, så den lettere kan flyttes rundt.

Som det fremgår af modelnummeret, kan Bright 20 affugte op til 20 liter vand i døgnet, hvilket nok er højt sat og under meget optimale forhold. Den indbyggede vandtank sidder som på lillebror på fronten og kan holde 4 liter vand. Ikke meget for en affugter som lover 20 liters affugtning på et døgn. Til gengæld er der selvfølgelig mulighed for at montere en slange til et afløb.

Affugteren er opgivet til at passe til rum på 20-30 m2. Den relativt lave arealopgivelse sammenholdt med affugtningskapaciteten tyder på at der er en relativt lille ventilator i affugteren, og at den derfor er bedst egnet til små aflukkede rum, og ikke som affugter til en hel kælder. Til forskel fra den mindre model har Bright 20 en indbygget timer på op til 12 timer.

De fleste gange jeg har set denne model annonceret i Silvans tilbudsavis har det været til en pris på kr. 1500, hvor normalprisen angivet at være kr. 2000.

Skulle du støde på andre affugtere hos Silvan må du meget gerne lægge en kommentar nedenfor.

Dette indlæg blev udgivet i Diverse affugtere og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *